Två män åtalas för grov våldtäkt

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

De unga kvinnorna bjöds på sprit och droger – sedan blev de våldtagna.

Nu åtalas en Göteborgskrögare och en festfixare för våldtäkter mot nio tjejer.

Flera av offren var så unga som 16 år.

Två män, 25 år respektive 50 år, åtalas vid Göteborgs tingsrätt för flera grova våldtäkter.

Den 25-årige mannen är en välkänd profil i Göteborgs nöjesliv. 50-åringen är krögare i samma stad.

I slutet på mars i år greps, anhölls och häktades han, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i området Heden i centrala Göteborg. Hon anmälde mannen efter att hon blivit bjuden på droger och sedan blivit våldtagen när hon befann sig i en särskilt utsatt situation, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Åklagaren: ”Bjudit dem på droger”

Sedan dess sitter den 25-årige festfixaren frihetsberövad och utredningen har växt. I september häktades även den 50-årige krögaren.

När polisen gått igenom den yngre mannens mobil har man hittat bilder och filmer på unga kvinnor som blivit våldtagna. där fanns också filmer som visar hur två unga kvinnor våldtas i USA.

– Jag anser att bilderna och filmsekvenserna visar att den misstänkte satt i system att utnyttja kvinnorna sexuellt när de blivit medvetslösa eller påverkats starkt av alkohol och droger som han bjudit dem på. Alla gärningar har sin upprinnelse i krogbesök, säger kammaråklagare Jim Westerberg vid Göteborgs åklagarkammare i ett pressmeddelande.

Våldtäkter både i USA och Göteborg

Båda männen åtalas för två grova våldtäkter av två 16-åriga flickor. I 25-åringens mobil fanns både bilder och filmsekvenser på flickorna, som blev bjudna på alkohol och droger.

Den yngre mannen åtalas dessutom för fem våldtäkter och två fall av sexuellt tvång.

Brotten har ägt rum i Göteborg och Los Angeles mellan 2012 och 2016.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN