Slängde ut fotanglar efter inbrott – många har fått punka

avChristoffer Nilsson, John Granlund, Linnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Efter ett inbrott i Rosersberg flydde gärningsmännen i tre bilar och kastade ut fotanglar på motorvägen.

Sedan utbröt punkteringskaoset på E4 norr om Stockholm.

Under morgonen greps åtta personer – enligt uppgift till Aftonbladet hade polisen en hemlig spaningsinsats mot de misstänkta.

Klockan 04.12 larmades polisen om ett inbrott mot en telebutik i Rosersberg.

Det var till en början oklart vad som hänt men gärningspersonerna ska ha flytt platsen i tre olika bilar.

– Vi måste vänta in representanter för det här företaget så får de redogöra för om något saknas. Men det är rubricerat som grov stöld, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholms län.

Kastade ut fotanglar

Från bilarna kastade gärningsmännen sedan ut fotanglar i norrgående riktning på E4:an efter trafikplats Rosersberg – vilket föranledde masspunka bland bakomliggande bilister norr om Stockholm.

Foto: P-O SÄNNÅS

Bilister i södergående riktning ska också ha fått punktering då fotanglarna även hamnade i de körfälten.

Vid 05-tiden hade polisen fått in ett tiotal rapporter om punktering men befarade att fler kunde vara drabbade. Vid 06 hade man fortfarande ingen klar bild över hur många som drabbats men trodde att det kunde röra sig om betydligt fler än ett tiotal.

– Det kan röra sig om ett hundratal som fått punktering men det kan vara fler och det kan vara färre. Men ett hundratal är ingen vild gissning, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Trafikverket uppgav senare att ett 50-tal bilar skadats, uppger TT.

Enligt flera källor har polisen de senaste veckorna haft en spaningsinsats mot de som misstänks ha utfört inbrottet. Enligt uppgift ska flera personer även ha gripits under morgonen.

Polisen ville till en början inte kommentera uppgifterna om att man gjort gripanden men bekräftade senare under morgonen.

– Åtta personer har gripits. Om de är misstänkta för grov stöld eller försök till grov stöld vet jag inte då vi inte har bekräftat om de kommit över något ännu, säger Eva Nilsson, informatör vid polisens ledningscentral.

Foto: P-O SÄNNÅS

Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

Flera bilar står stilla

Händelsen ska enligt Trafikverket ha ”mycket stor påverkan” på vägen och den senaste prognosen är att trafiken påverkas till klockan 11.

– Det är inga roliga köer och nu kommer morgontrafiken i gång. Trafiken kryper fram så sakta att det inte är någon större fara att fler ska köra på fotanglarna, sa Jens Mårtensson vid Stockholmspolisen vid 06-tiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Inbrott