Mexikanska flaggan hissad vid Trumps golfbana

1 av 2 | Foto: Grannen Michael Forbes har hissat den mexikanska flaggan.
NYHETER

Donald Trump har gjort flera rasistiska uttalanden om mexikaner.

Nu har en granne till hans golfbana i Skottland hissat den mexikanska flaggan.

– Meningen är att visa solidaritet med mexikaner och alla andra grupper som han har förolämpat, säger grannen David Milne till Buzzfeed.

Donald Trump har gjort sig skyldig till en mängd rasistiska och sexistiska kommentarer under sin presidentkampanj. Mexikaner är en av grupperna som finansmannen har gett sig på.

– När Mexiko skickar sina människor skickar de inte de bästa. De tar med sig droger, de tar med sig kriminalitet och de är våldtäksmän och vissa är bra människor, har han till exempel sagt.

”Meningen är att visa solidaritet”

Nu har en granne till presidentkandidatens golfbana, som ligger i norra Aberdeen i Skottland, hissat den mexikanska flaggan i närheten av en bunker. Grannen heter Michael Forbes och har blivit känd som en av de största motståndarna till Trumps golfbana.

– Meningen med flaggan är att visa solidaritet med mexikaner och alla andra grupper som han har vanärat, förlöjligat, förolämpat och försökt marginalisera, säger David Milne, en annan granne, till Buzzfeed.

Kämpar mot Trump

David Milne är en av flera grannar som kämpar mot att Trump ska få köpa mera mark i området. Flera av grannarna ska ha blivit av med både vatten och elektricitet vid flera tillfällen under byggandet av golfbanan. Dessutom har en flera meter hög mur byggts runt David Milnes hus för att man inte ska se det ifrån Donald Trumps klubbhus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mexiko

Skottland