Misstänkt dråpförsök på man i Hovmantorp

NYHETER

Vid 23-tiden på torsdagskvällen larmades polis och ambulans till en adress i ett bostadsområde i Hovmantorp i Kronobergs län sedan en man knivskurits. En person är gripen och anhållen, misstänk för försök till dråp.

På platsen hittas en man i 40-årsåldern med skärskador. Han fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt men enligt Smålandsposten är de inte lisvhotande. Tidningen skriver även att gärningsmannen, även denne i 40-årsåldern, själv ska ha tagit sig till polishuset i Växjö för att ge sin version av händelsen. Han greps i samband med detta, misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– Han greps här på plats helt odramatiskt och utan några konstigheter, säger Jörgen Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö till SMP.

Blev ovänner över något

Tidningen uppger att händelsen inträffade utomhus och att det fanns vittnen på plats. Personerna ska känna varandra ytligt.

– De ska ha blivit ovänner över något och då ska det ena föranlett det andra på något sätt. En person har blivit knivskuren, säger Jörgen Gustavsson till SMP.

Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning som kommer att ske under fredagen skriver polisen på sin hemsida.

– Det har upprättas en anmälan och en person är gripen. I nuläget vet jag inte mer om händelsen, säger polisens pressinformatör Kim Hild vid 7-tiden på torsdagsmorgonen till Aftonbladet.

Enligt Smålandsposten ska den misstänkte gärningsmannen ha anhållits senare under fredagsmorgonen. I samband med detta ändrades brottsrubriceringen från försök till mord till försök till dråp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lessebo

Brott