Fick inte amma – hänvisades till restaurangens toalett

1 av 2
NYHETER

När norska Katrine Bollman, 25, ammade sin son på en restaurang blev hon inföst på toaletten av en arg servitör. Efteråt skrev hon ett arg inlägg på restaruangens Facebooksida som nu sprids över nätet.

– Man måste få amma var som helst om barnet är hungrigt, säger hon till VG.

Det var i lördags som Katrine Bollman var på en restaurang i Oslo tillsammans med sin pojkvän och deras sju veckor gamla son. De satt på uteserveringen men när sonen vaknade till så gick hon in i restaurangen för att kunna amma i lugn och ro. Då kom en servitör fram till Katrine.

”'No breastfeeding' sa han surt, tog tag i min arm och ledde in mig på en toalett. Där var jag tvungen att sitta och amma. Det är så otroligt dålig stil eftersom ingen ens skulle sett mig där inne – alla satt utomhus” skriver hon i ett Facebookinlägg

Till VG säger hon att hon är upprörd över händelsen.

– Man måste få amma var som helst om barnet är hungrigt.

Skrev om händelsen – och fått stor uppslutning

Efter att Katrine skrivit om incidenten på Facebook har det skapats ett stort engagemang i frågan.

– Det har verkligen tagit fart. Jag hade kanske trott att vissa andra mammor som ammar skulle reagera men jag hade aldrig föreställt mig detta.

Restaurangen: ”Är ett missförstånd”

Trots att hon skrivit till restaurangen på deras Facebooksida har hon inte fått höra något från dem. Men till VG säger ägaren Rune Pal att allt beror på ett missförstånd.

– Personalen som hade kontakt med kvinnan trodde att hon ville ha en privat plats och därför hänvisade han henne till handikappstoaletten med skötbord. Det är inte alls förbjudet att amma och jag ber om ursäkt om det uppfattades så.

Uppmanar till bojkott

Trots det har flertalet personer nu skrivit till restaurangen och sagt att de från och med nu kommer att bojkotta den. ”Jag utgår ifrån att de anställda också äter sin mat på toaletten eftersom de tycker att det är okej för små barn att äta där andra gör ifrån sig”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Oslo

Norge