Gammalt stationshus övertänt i Sundsvall

NYHETER

En gammal stationsbyggnad brinner på Grindbacksvägen i Kvissleby i Sundsvall. Byggnaden är övertänd och går inte att rädda. All tågtrafik mellan Sundsvall och Gnarp har stoppats.

Det var strax innan 01-tiden på tisdagen som polisen fick larm om att den gamla stationsbyggnaden på Grindbacksvägen i Kvissleby i Sundsvall hade fattat eld. Tillsammans med räddningstjänst och ambulans åkte man då till platsen. Där konstaterade man att den gamla trevånings fastigheten var övertänd och kommer att brinna ned.

– Huset är helt övertänt och det har inte varit möjligt att gå in med rökdykare, säger Lars Krantz, inre befäl på räddningstjänsten till Sundsvalls Tidning.

Fastigheten ska enligt initiala uppgifter vara obebodd. Byggnaden ska på senare tid ha använts som samlingspunkt för motorintresserade. Det är i nuläget oklart om någon befann sig i byggnaden när elden bröt ut.

– Det har tidigare varit en samlingspunkt för motorintresserade men ingen är skriven eller bor där. Vi vet heller inte vem som äger den, säger Martin Södervall på LKC.

Tågtrafiken stoppas

Enligt uppgifter till Sundsvalls Tidning ska närliggande skog och mark också brinna, varpå man tog beslut att stänga av järnvägen vid platsen och all tågtrafik mellan Sundsvall och Gnarp stoppas därför. Enligt räddningstjänsten kan viss spridningsrisk till närliggande skogspartier finnas. Inga konkreta brottsmisstankar finns i nuläget enligt polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall