Clowner utsattes för misshandel: ”Kommer sluta mycket illa”

I helgen fick polisen i Skövde en anmälan om misshandel av två clowner – nu är polisen oroliga för vad clownhysterin kommer att leda till.

– Jag befarar att allt detta kommer att sluta mycket illa, säger Marlene Andersson Wikman vid Skövdepolisen till Skaraborgs Allehanda.

Fenomenet med personer som klär ut sig till clowner och skrämmer människor sprider sig som en löpeld i hela landet. I helgen fick polisen i Skaraborg in 15 ärenden som rör företeelsen.

På söndagskvällen blev två personer som var utklädda till clowner misshandlade i Tibro.

–  Allmänhet har misshandlat och hotat dem. Rubriceringen är just misshandel och olaga hot, säger Marlene Andersson Wikman, utredningschef vid Skövdepolisen.

”Clowner och allmänhet utrustar sig”

De två utklädda clownerna ska var mellan 20 och 30 år gamla. Polisens utredning får utvisa om även de kommer att bli brottsmisstänkta, beroende på vad som hände innan brottet.

De har inte fått några allvarliga skador men Marlene Andersson Wikman menar att det finns en risk att någon clown förr eller senare kommer att råka riktigt illa ut – om inte hysterin lägger sig.

– Tyvärr leder detta till att folk går man ur huse där personer gör allt för att ge sig på clownerna och jag befarar att allt detta kommer att sluta mycket illa. Både clowner och allmänhet utrustar sig med tillhyggen, bland annat yxor och knivar har varit synliga, säger hon till Skaraborgs Allehanda.

Publisert:

LÄS VIDARE