Dödssiffran stiger efter båtolycka – 37 döda

avAdam Westin, Josefin Silverberg

NYHETER

Fler kroppar har tagits upp ur havet efter att två båtar kantrade utanför thailändska Phuket igår.

Myndigheter uppger att 37 personer har dött i båtolyckan och 18 saknas.

– Himlen var klar när vi åkte ut, vi hade ingen aning om att vädret kunde förändras så snabbt, säger Wu Jun, 28, till AFP.

Två båtar kantrade i hårt väder utanför thailändska turistdestinationen Phuket under torsdagen. Ombord på båtarna fanns över 100 personer, majoriteten kinesiska turister.

På fredagseftermiddagen meddelade myndigheter för nyhetsbyrån AFP att 37 personer dött och 18 saknas. Tidigare var dödssiffran 33, och samtliga döda sades då vara kinesiska medborgare.

Drev iväg flera kilometer

En kvinnlig överlevare hittades flera kilometer från båten.

– Himlen var klar när vi åkte ut. Vi hade ingen aning om att vädret kunde förändras så snabbt, säger Wu Jun, 28, på sjukhuset till AFP. Han åkte med sin fru på en båt med 105 passagerare.

Räddningsarbetet tog uppehåll under natten mot fredag och har i dag återupptagits och helikoptrar flyger över havsytan för att hitta överlevare.

– Det har varit kraftig vind ikväll, sa Noraphat Plodthong, guvernör i Phuket, till AFP.

Dykare försöker också ta sig ner till fartyget som ligger på 40 meters djup.

Inga drabbade svenskar

Svenska UD har inte fått in några uppgifter om drabbade svenskar.

– Vi känner till händelsen och ambassaden i Bangkok undersöker just nu om det finns några drabbade svenskar. Men jag har ingen information om att det skulle vara så i nuläget, säger Lina Eidmark vid UD:s pressjour.

Om man är orolig för någon anhörig i Phuket uppmanar UD till att söka kontakt med den personen, följa medierapporteringen och slå larm till UD:s konsulära jour i Stockholm om man befarar att personen saknas.

 

1 av 6 | Foto: Thailand Royal Police/AP
Dagens tre rubriker fredag 6 juli 00:29