Smash and grab med traktor – exklusivt stöldgods

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

Någon har kört in en traktor i fasaden till en klockbutik i Skövde.

Vittnen har berättat för polis att en mörk kombibil sågs lämna platsen strax efter inbrottet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen fått med sig ett flertal mycket exklusiva klockor.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD

Händelsen inträffade strax efter klockan halv sju på lördagsmorgonen.

Gärningspersonerna körde in traktorn rätt in i butikens skyltfönster. Den aktuella klockaffären har vid flera tillfällen tidigare varit utsatt för rån och stölder.

– Vi har haft en frontlastare som har kört in i butiken här under morgonen. Det är väldigt allvarliga skador på byggnaden. Halva butiken är förstörd, säger ägaren Susanne Koivusaari.

Polisen misstänker att stölden har genomförts av minst tre okända gärningspersoner, vittnen ska ha sett de tre personerna lasta en mörk kombi med varor för att sedan lämna platsen i fordonet.

Exklusivt stöldgods

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningspersonerna ha fått med sig mycket exklusiva klockor av bland annat märket Rolex.

Polisen kan i nuläget inte säga något om vad tjuvarna har fått med sig. Man har genomfört en teknisk undersökning på platsen.

– Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet, vi letar efter dem, säger Peter Adlersson som är polisens presstalesman.

Vid 11-tiden var avspärrningarna på brottsplatsen hävda.

– Vi har säkrat en övervakningsfilm. Och det visade sig att hjullastaren som de använde sig av var stulen, säger Peter Adlersson och tillägger att gärningsmännen säkert har genomfört liknande brott tidigare.

Så många stölder anmäls varje år 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Skövde