Kvinna uppringd av sitt ’framtida jag’: ”Du kommer dö om några år”

avEbba Thornéus

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Polisen: Alla kommer ju att dö någon gång

När en kvinna i Sundsvall i söndags svarade i telefon möttes hon av en kvinnoröst som förklarade att hon ringde från framtiden.

”Vet du att du kommer att dö om några år?”, frågade kvinnan.

Den uppringda kvinna har gjort en polisanmälan om ofredande men brottsrubriceringen kan ändras.

– Det är inget ofredande i sig, alla kommer ju att dö någon gång, säger Henrik Blusi vid polisen till Sundsvalls Tidning.

Det var i söndags som en kvinna i 25-årsåldern blev uppring från ett dolt nummer, vilket Sundsvalls Tidning var först att berätta om.

När kvinnan svarade hördes en kvinnoröst i andra änden: ”Jag är dig i framtiden. Vet du att du kommer att dö? I dag om några år kommer du att dö, hej då”.

Den uppringda kvinnan ringde efter det mystiska samtalet upp sin operatör som meddelade att samtalet troligtvis kommit från en dator.

Kvinnan har polisanmält händelsen som ofredande men enligt polisen kommer brottsrubriceringen troligtvis inte att kvarstå.

– Det är inget ofredande i sig eftersom det inte skett kontinuerligt och det är inget hotfullt som sagts. Alla kommer ju att dö någon gång i framtiden, så att säga, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad till Sundsvalls Tidning.

– Men det är klart att hon tycker att samtalet var obehagligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Sundsvall