Trump slår tillbaka mot kvinnorna: ”Har aldrig träffat dem”

NYHETER

Flera av kvinnorna som anklagat Donald Trump för sexuella övergrepp kräver att senaten utreder presidenten.

Nu slår Trump tillbaka.

”Det är falska anklagelser och fabricerade historier från kvinnor som jag inte känner och/eller aldrig har träffat. FALSKA NYHETER”, twittrar han.

1 av 2 | Foto: Manan Vatsyayana / AP
Donald Trump.

Anklagelser om sexuella övergrepp och trakasserier har riktats mot Donald Trump sedan innan han blev vald till president.

På måndagseftermiddagen gick tre av kvinnorna, stärkta av kraften i MeToo-rörelsen, ut och krävde en senatsutredning av Trumps beteende.

Nu avlossar presidenten en mottack. I ett frustande Twitterinlägg beskyller han kvinnorna för att vara styrda av det demokratiska partiet.

”Trots tusentals bortslösade timmar och miljontals spenderade dollar har Demokraterna misslyckats att visa något samröre med Ryssland – så nu går de vidare till de falska anklagelserna och fabricerade berättelserna från kvinnor som jag inte känner och/eller aldrig har träffat”, skriver Trump.

”Redo att gå vidare”

Flera amerikanska medier var snabba med att döma ut presidentens påstående som falskt.

”President Trump kallar dem som anklagar honom för ’kvinnor som jag inte känner och/eller aldrig har träffat. Listan inkluderar en tidigare affärspartner, en deltagare i en av hans skönhetstävlingar, en reporter som intervjuat honom och en tävlande i ’The Apprentice’”, twittrar Jenna Johnson, politisk reporter på Washington Post, med hänvisning till tidningens sammanställning.

Ett stort antal demokratiska kongressledamöter har anslutit sig till kraven på att utreda Trump. Enligt Vita huset är dock saken redan utagerad.

– Presidenten har förnekat alla anklagelser. Och återigen, det amerikanska folket kände till detta och röstade på presidenten. Vi känner att vi är redo att gå vidare, säger presstalespersonen Sarah Sanders.

”Tagit skam till Ovala rummet”

På tisdagsmorgonen, lokal tid, riktade Donald Trump även en Twittersmocka mot Demokraternas New York-senator Kirsten Gillibrand:

”Lättviktar-senatorn Kirsten Gillibrand, en total knähund för Chuck Schumer och en person som kom till mitt kontor och ’vädjade’ om kampanjbidrag för inte så länge sedan (och som skulle ha gjort vad som helst för att få dem) är nu uppe i ringen och slåss mot Trump”.

Under gårdagen gick Gillibrand ut och uppmanade Trump att avgå på grund av trakasserianklagelserna.

Senatorn var inte sen med att slå tillbaka mot presidentens inlägg.

”Du kan inte tysta mig eller de miljontals kvinnor som lämnat sidlinjerna för att prata öppet om den olämplighet och skam som du tagit till Ovala rummet”, twittrar hon.

Trumps attacker mot kvinnor 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM