Tre års fängelse för barnvåldtäkt står fast

avTT

Foto: Janerik Henriksson
Göta hovrättens fastställer tingsrättens fängelsedom på tre års fängelse för den man i 50-årsåldern från Skaraborg som dömts för flera fall av våldtäkt mot barn. Arkivbild.

Göta hovrätt fastställer tingsrättens fängelsedom på tre års fängelse för den man i 50-årsåldern från Skaraborg som åtalats för flera fall av våldtäkt mot barn. Brottsoffret är en flicka som är närstående till mannen.

Hovrätten ändrar däremot rubriceringen och dömer mannen för våldtäkt mot barn vid två tillfällen, grovt sexuellt övergrepp mot barn vid upprepade tillfällen och sexuellt ofredande vid upprepande tillfällen. Tingsrätten menade att det handlade om flera fall av våldtäkt.

Hovrätten fastställer också tingsrättens bedömning att mannen ska betala ett skadestånd till flickan på 240 000 kr.

Övergreppen ska ha pågått ett drygt år och kom upp till ytan när flickan berättade om det för en person som hon kände förtroende för.

Mannen har i Hovrätten hävdat att straffet borde sänkas, bland annat för att hans hus efter tingsrättens dom brunnit ner till följd av en misstänkt mordbrand. Men det är en omständighet som Hovrätten inte anser ska påverka straffet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Våldtäkt