Brott

Hon ska vittna mot sin egen mördare

Av: 

Karin Ahlborg

NYHETER

Judy Malinowski dog i juni 2017.

Nu ska hon vittna mot mannen som mördade henne.

Judy Malinowski överlevde i 689 dagar sedan hennes dåvarande pojkvän, Michael Slager, tänt eld på henne bakom en bensinstation i augusti 2015.

I juni 2017 dog tvåbarnsmamman.

Hennes sista krafter gick åt till att vittna om överfallet inför videokamera.

Nu har en domstol för första gången godkänt att ett vittnesmål från en avliden får användas av åklagare vid en rättegång.

Michael Slager dömdes 2016 till 11 års fängelse för bland annat grov misshandel och grov mordbrand, skriver People.

”Olyckshändelse”

När han dömdes hade man i Ohio just stiftat en ny lag på grund av Judy Malinowskis tragiska fall. Den kallas Judy´s Law och innebär att en gärningsman automatiskt döms till 6 extra års fängelse om offret fått permanenta skador.

Slager har hela tiden hävdat att han är oskyldig till allt förutom att ha hällt bensin över sin tidigare flickvän. Att han tände eld på henne var en ren olyckshändelse som inträffade när han tände en cigg.

Judy Malinowski förlorade sina öron och två fingrar och fick leva återstoden av sitt liv med öppna sår i ryggen och på skinkorna. Hon opererades 59 gånger och kunde aldrig lämna sjukhuset.

Sedan Judy Malinowski dog har Michael Slager åtalats igen, den här gången för mord. Slagers advokater har protesterat mot att åklagaren ska få använda sig av det inspelade vittnesmålet men nu har alltså domaren i Franklin county, Guy Reece, gett klartecken till att låta den mördade vittna mot sin mördare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

USA