Klassiskt i det fria

Foto: Artister från baletten och operan underhåller på Gustav Adolfs Torg. Foto: Hans Nilsson/Kungliga Operan
NYHETER

Ett smörgåsbord av opera, balett och klassisk musik serveras utomhus framför Operahuset på lördag. I samarbete med Kulturfestivalen framförs ett axplock av höstens repertoar.

När operan, hovkapellet och baletten tog klivet ut på gatan och visade upp sig under förra årets Kulturfestival lockade de 8000 personer till Gustav Adolfs Torg. I år hoppas man kunna slå det rekordet.

– Det här är ju ett jättebra sätt för oss att nå ut till en bredare publik och få visa upp highlights från vad som kommer i höst, säger Torbjörn Eriksson, informationsansvarig på Kungliga Operan.

Har ni svårt att locka en bred publik annars?

– Nej, det tycker jag inte, även om vissa har en bild av att det är väldigt dyrt, men vi har biljetter i många prisklasser. Kalaset på Gustav Adolfs Torg är helt gratis och då kommer artister från operan, hovkapellet och baletten att bjuda på ett program i kärlekens tecken till tonerna av såväl Mozart som Verdi, Tjajkovskij och Wagner.

– Det hela slutar med allsång. Det kommer att bli väldigt mäktigt, med tända tomtebloss – eller lysande mobiler om man vill det, säger Torbjörn Eriksson.

Läs mer

Linda Kling (.se)