21-åring åtalad för svartsjukemord

NYHETER

”Det var väldigt brutalt”

Nu åtalas 21-åringen som en natt i april begav sig hem till sin 19-årige rival och dödade honom med flera knivhugg.

– Det var väldigt brutalt, säger kammaråklagare Bo Albrektsson.

Försedd med kniv begav sig den unge mannen, då ännu inte 21 år fyllda, mitt i natten till 19-åringens lägenhet i Slottsstaden i Malmö.

När han lämnade den låg 19-åringen död, träffad av ett stort antal knivhugg.

Bakgrunden till dramat var att 21-åringens flickvän nyligen hade lämnat honom för att i stället vara tillsammans med den yngre mannen. Detta plågade 21-åringen som beslöt sig för att söka upp rivalen.

Beskriv som skötsam

Efter mordet åkte 21-åringen hem till sina föräldrar i Vellinge och berättade för dem vad han gjort. Nästa förmiddag larmade de polisen som bröt sig in i 19-åringens lägenhet och hittade honom död. Kroppen var illa tilltygad.

Den misstänkte beskrevs av kamrater som en skötsam och helt vanlig kille. Han var inte känd av polisen sedan tidigare.

Erkänner dråp

I förhören medger han att han dödat 19-åringen, men förnekar att det skulle ha varit avsiktligt. Men när kammaråklagare Bo Albrektsson i dag lämnar in sin stämningsansökan till Malmö tingsrätt väljer han ändå att åtala för mord, utan alternativa brottsrubriceringar.

– Jag hävdar att dådet var uppsåtligt och väldigt brutalt, säger Albrektsson till TT.

Men 21-åringens advokat har en annan förklaring til vad som hände. Kniven som 21-åringen hade med sig då han sökte upp rivalen var tänkt att användas som ett hot. Enligt 21-åringen blev han överumplad av att 19-åringen visade upp ett vapen och att situationen därefter spårade ur.

–?Han var helt ur gängorna och hade svårt att bearbeta situationen med flickvännen. Men han hade inte uppsåt att döda, säger 21-åringens försvarare Anders Elisson.

Rättegången planeras att starta på tisdag.