"Jag ville bara få tyst på henne"

NYHETER

30-årige Karlskogabon berättar under mordrättegången

Han står åtalad för att ha strypt en kvinna och sedan haft sex med kroppen. På fredagen inleddes rättegången i Karlskoga tingsrätt.

– Jag ville bara få tyst på henne, sa den åtalade mannen i rättssalen, skriver nätupplagan av Karlskoga-Kuriren.

I sin lägenhet utanför Karlskoga centrum ska den nu 30-årige mannen ha träffat sin älskarinna och dödat henne. Hon var gift med en annan man och hade barn när hon och 30-åringen hade ett, som han beskriver det, stormigt förhållande.

Ströp med ett skärp

Den tidiga onsdagsmorgonen i mitten av maj ska paret ha grälat i lägenheten, och då slog 30-åringen ner kvinnan för att få tyst på henne. När inte det hjälpte ströp han älskarinnan, först med händerna och sedan med ett skärp som han hämtade.

– Jag ville bara få tyst på henne, få lugn och ro och kunna vila. Jag vill bara få kontroll över situationen, sa mannen i rättssalen, skriver nätupplagan av Karlskoga-Kuriren.

Yrkar på mord

Mannen har sedan erkänt att han klippte hål i kvinnans underkläder och hade samlag med den döda kroppen. Själv beskriver 30-åringen händelsen som en film och att han såg sig själv skända kroppen, skriver nätupplagan av Karlskoga-Kuriren.

Åklagaren yrkar på ansvar för mord och brott mot griftefriden. Försvaret medger brott mot griftefriden men säger att händelsen var dråp eftersom mannen angav sig själv till polisen.

Tidigare artiklar