Comeback för karaoken

Foto: Åsa Isacson och Anders Gustafsson sjunger Supremes låt ”You can t hurry love”.
NYHETER

Med karaoke-coachning och uppdaterade låtlistor får Anna Hedman indiepoparna att sjunga. Det är inte längre okej att vägra.

Foto: Anna Hedman

Du är en kul typ, du bjussar på dig själv – alltså sjunger du karaoke. Klåparsång har anammats som ett mysigt vardagsnöje.

- Första gången vi hade karaoke sa folk "Vad gör ni, det här

är Kellys". Men nu är det så rätt där att vi funderar på att sluta, säger Anna Hedman, 25, som arrangerar karaokekvällar på puben Kellys varje måndag.

Merparten av gästerna är universitetsstudenter som om de mot förmodan har drömmar om att vara med i "Idol", inte talar högt om det.

Efter två år har karaokekvällarna fått en trogen skara gäster som gör sina obligatoriska "Staten och kapitalet" och "800 grader". Men nya skivor är a och o för att hålla traditionen levande.

- Vi satsar på att ha många låtar så att folk inte tröttnar. Vi har alla gamla klassiker, massa indiepop och moderna hits med till exempel Justin Timberlake, säger Anna Hedman.

Det går inte att komma ifrån att alkohol är det som får folk att gå upp på scen men på Kellys har man även introducerat karaoke-peptalk.

- Vi har karaokevärdar som peppar folk. De sjunger själva, körar åt andra och tjatar på dem som inte vågar.

Hur modig är du själv?

- Jag sjunger aldrig karaoke i Göteborg. Helst inte i Sverige. Jag vill inte sjunga bland folk jag känner.

Louise Jacobson

Johanna Hillgren

Karaoke hela veckan

Karaoke i tv-soffan

(.se)