De protesterar mot gatuvåldet

NYHETER

Manifestation i Malmö på fredag

Det började på Facebook, communityn på internet. Fler och fler människor anslöt sig till protesterna mot gatuvåldet och till slut bestämde sig några för att ta protesterna från internet, ut på gatan.

– Vi hoppas det kommer mycket folk, säger Daniel Nilsson, en av eldsjälarna.

Foto: Daniel Nilsson och Sanna Agnäs är två av eldsjälarna bakom fredagens manifestation mot gatuvåldet i Malmö.

Klockan 17 på fredag eftermiddag kommer det att hållas manifestationer mot gatuvåldet i Malmö, Göteborg och Stockholm. I Malmö kommer de att hållas på Gustav Adolfs Torg. Bakgrunden är dödsmisshandeln av en 16-åring i Stockholm natten mellan fredag och lördag.

– Det var i förrgår som det började, vi bestämde oss för att försöka dra ihop något, säger Daniel Nilsson, en av tre i Malmö som arrangerar manifestationerna.

”Hoppas det kommer mycket folk”

Nu försöker de på den lilla tid som finns att få ihop några personer som kan hålla tal på fredag.

– Vi vill ju att det ska vara för vanligt folk, vi vill gärna ha tag i någon som själv varit utsatt för våldet och någon representant från kommunen.

Än så länge har folk verkat vara villiga att ställa upp på manifestationen, men det blir nog lättare nu när media har börjat intressera sig, tror Daniel Nilsson.

– Vi får ta det som det blir, det är väldigt snabba beslut som gäller. Vi hoppas i alla fall att det kommer mycket folk på fredag.