Två döda i stört- regn i Spanien

NYHETER

Byggnader kollapsade - flera skadades

Foto: Ovädret ställde till stora problem i Spanien.

Två kvinnor dog och 16 människor skadades när ett kraftigt oväder drog in över den spanska staden Sevilla. Inom loppet av 20 minuter föll över 80 millimeter regn.

- Det är lika mycket som det regnar på västkusten under hela september månad, säger Eva Brokhöj, metereolog på SMHI.

Ovädret drog in över den spanska staden Sevilla under natten till onsdagen och började med en kraftig hagelskur och fortsatte sedan med regn och åska. Ett 20-tal bilar drogs med av vattenmassorna som forsade fram genom staden. Fordonen blev slutligen blev stående i en korsning. Flera hus fylldes med vatten och människor tvingades fly för sina liv.

Buss körde in i hus

I stadsdelen Alcalá de Guadaíra körde en buss med flera passagerare ombord rakt in i ett hus. Regnet gjorde att föraren tappade kontrollen över bussen. Husets väggar rasade och en kvinna som befann sig i byggnaden dog. Det är oklart om kvinnan dog av krosskador eller om hon fick en hjärtinfarkt i samband med händelsen.

Ovädret har hittills krävt två dödsfall. Ytterligare en kvinna har drunknat och 16 människor skadats, uppger den spanska tidningen El Mundo. De lokala myndigheterna beskriver situationen som katastrofal.