Storans ex-vd polisanmäld

NYHETER

Hans Lindström bestrider brott

1 av 2 | Foto: Hans Lindström.

På en extrastämma i går gav styrelsen för Sami sin version inför medlemmarna. Och den sparkade vd:n sin motsatta. Nu blir det polisen som får avgöra om det rör sig om ekonomisk brottslighet.

I september förra året sparkades Hans Lindström, vd för Sami som är intresseorganisationen för musiker och artister.

– Han har bland annat inte haft mandat att ingå de avtal som han har gjort och han har undanhållit styrelsen ekonomisk information,

säger Jan Granvik som i går valdes till ny ordförande i styrelsen.

Granvik efterträder Tomas Bolme som i höstas lämnade sitt uppdrag sedan styrelsen förklarat att de saknade förtroende även för honom. Också styrelseledamoten Per Herrey avgick, men i protest mot vd:ns och Tomas Bolmes agerande.

Styrelsen för Sami kallade i går till extrastämma för att inför medlemmarna ge sin version av alla turer. På plats fanns även den sparkade Hans Lindström, som bestrider alla anklagelser. Han menar att det rör sig om en förtalskampanj och har i sin tur stämt Sami för att få ut sin fallskärm på 6,5 miljoner kronor.

Förtalskampanj

– Vi har på fötterna, om man säger så. Han är väldigt skicklig på att prata, men han har ju inga vettiga förklaringar, säger Jan Granvik.

Häromdagen polisanmäldes Hans Lindström av Samis styrelse.

– Det finns även ett antal märkliga inköp av privat karaktär på Samis kort, som polisen och åklagaren får titta på, säger Jan Granvik.

Punkt SE har inte lyckats nå Hans Lindström för en kommentar.

Driver Storan

Johanna Hillgren (.se)