Två barn hittades döda i turistparadis

NYHETER

Påträffades av hotellstäderskan

Två brittiska barn har hittats döda i ett hotellrum på det populära resmålet Korfu.

De bodde på hotellet Corcyra, ett hotell som bland annat den svenska researrangören Apollo är kopplat till.

Polisen tror att barnen och deras föräldrar kan ha förgiftats.

– Barnen är döda och föräldrarna är i ett komaliknande tillstånd. Samtliga är brittiska medborgare, sade en företrädare för polisen till Sky News.

Familjen var i Grekland för att semestra mellan den 23 och 30 oktober under skollovet. Barnen hittades döda på deras rum på hotell Corcyra i turistorten Gouvia på ön Korfu. Bland annat säljer den svenska researrangören Apollo resor med vistelse på just det hotellet.

– Man tror att barnen kan ha varit döda i mellan åtta och tio timmar innan de hittades, säger frilansjournalisten Philip till Sky News.

Pojken var fem år och flickan sju år gammal. Föräldrarna, en 38-årig pappa och en 28-årig mamma, påträffades i samma rum som sina barn. De uppges vara medvetslösa och enligt polisen är deras tillstånd allvarligt.

Det var en lokalvårdare på hotellet som upptäckte tragedin.

Enligt BBC kommer man obducera barnen redan under torsdagseftermiddagen.

– Vi kommer veta mer om vad som hänt efter obduktionen av barnen, säger frilansjournalisten Philip Pangalos till Sky News.

Gift kan vara orsaken

Enligt tv-kanalen misstänker polisen att familjen kan ha blivit förgiftad. Deras första tester tyder på det men ännu har man inte fastställt vad som orsakat händelsen.

Föräldrarna har nu förts till ett lokalt sjukhus och får behandling, rapporterar BBC.

– Föräldrarna är kritiskt sjuka. Man tror att de kan ha tagit något slags starkt gift. Men det här är bara de första uppgifterna. Man vet inte säkert om de har tagit giftet med flit och om det verkligen rör sig om ett gift, säger frilansjournalisten Philip Pangalos till Sky News.

Enligt polisen har en rättsläkare och räddningspersonal anlänt till hotellet.

Korfu är ett av Grekland mest populära resmål och många svenskar reser varje år till ön som ligger väster om det grekiska fastlandet.

Susanna Vidlund