Byggboom i Stockholm

NYHETER

250 projekt i gång runt hela staden

1 av 2 | Foto: Byggnadsarbetaren Stig Larsson pustar under bygget av ett stort hotell vid Norra Bantorget. Här ska även 80 nya citybostäder och en 14 000 kvadratmeter stor konstorsbyggnad byggas.Foto: DAVID BERGSTRÖM

En byggboom sveper över Stockholm.

Ytterligare 80 nya city- lägenheter ska nu byggas vid Norra Bantorget.

Skanska meddelade i går att man nu drar i gång bygget av 80 nya lägenheter och en kontorsbyggnad med 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta vid Norra Bantorget.

– Det är ett väldigt centralt innerstadsläge som vi nu exploaterar. Inom en väldigt snar framtid sätter vi spaden i backen, säger Rolf Hoffborn, projektansvarig på Skanska.

Bostadshuset ska bli sju våningar högt och kommer rymma en- till femrumslägenheter. Bygget drar i gång först 2008, men säljstarten beräknas till början av 2007, och inflyttningen är planerad till början av 2009.

– Det kommer att prissättas som ett centralt innerstadsprojekt. Men vad det slutligen hamnar beror på hur situationen ser ut då, säger Rolf Hoffborn.

Samtidigt pågår Familjebostäders bygge av 56 nya hyresrätter tvärs över gatan.

– Det byggs väldigt mycket i Stockholm just nu. Bostadsbyggandet har ökat enormt, säger Lennart Arnstad, bostadsexpert och författare till boken Stockholm bygger 2006.

Enligt Arnstad är 250 olika byggprojekt i gång i Stockholms olika stadsdelsnämnder. Mest byggs i Bromma, Västerort och Söderort.

– Det är mycket gluggar och luckor på redan bebyggd mark som man nu utnyttjar, säger han.

Clarence Frenker