Anders Lundin satte hamburgerbit i halsen

NYHETER

Kunde inte vara med på repetitionerna

Foto: Hamburgare på tvären Anders Lundin satte en bit hamburgare i halsen i söndags och tvingade ställa in repetitionerna av Allsång på Skansen.

Anders Lundin kunde inte vara med på repetitionerna inför finalen på Allsång på Skansen. En bit hamburgare satte sig på tvären och tvingade programledaren att uppsöka sjukhus.

– I går kväll efter helgen åts en hamburgare som gick på snedden i matstrupen tror jag, berättar Gunilla Nilars, projektledare och producent för Allsång på Skansen.

På måndagen tvingades Anders Lundin uppsöka sjukhus för att få hjälp att ta bort hamburgerbiten.

Stor säsongsavslutning

– Det var inte i luftstrupen så det var inget problem med andningen, men det är obehagligt och trycker och gör lite ont. Och han har sovit dåligt i natt, tror jag, säger Gunilla Nilars.

Anders Lundin tvingades att avstå från måndagens repetitioner, där han egentligen skulle ha varit med för att träna in positioner på scenen.

På tisdag väntar stor säsongsavslutning för Allsång på Skansen, med Benny Anderssons orkester, Nanne Grönvall och Robert Broberg.

– Det hade varit jobbigare om det hade varit första programmet. Nu är alla på det klara med vad de ska göra, säger Gunilla Nilars.

”Det finns lösningar”

Alla räknar med att Anders Lundin ska vara helt återställd och kunna vara med på repetitionerna på tisdagen. Om så inte blir fallet finns en alternativ plan.

– Det finns lösningar. Men de kommer vi inte att kommunicera förrän det har hänt något, säger Gunilla Nilars.

Läs mer om Allsång på Skansen:

Linda Nohrstedt