5 års fängelse för knivdråp

NYHETER

Åtalades för mord – fälldes för misshandel

En 22-årig man dömdes i dag av Helsingborgs tingsrätt till fem års fängelse för att ha stuckit ned en 50-årig man.

22-åringen döms också för grov misshandel och stöld.

Natten mot den 4 mars i år överfölls 50-åringen på väg hem från ett restaurangbesök i Helsingborg. Han misshandlades, rånades och avled senare på Helsingborgs lasarett. Men före sin död hann han berätta om sin mördare för en släkting.

Åtalades för mord

I dag dömdes den 22-årige man som sedan i maj suttit häktad för dådet till fem års fängelse. Åklagaren ville ha 22-åringen fälld för mord men tingsrätten fällde honom för grov misshandel och vållande till annans död.

22-åringen har i förhör erkänt att han sparkat mannen men hävdat att knivskadan var en olyckshändelse och att hans avsikt varit rån och aldrig mord.

Fälldes för grov misshandel

I tingsrättens dom framgår att de dödande knivskadorna inte kan ha uppstått av misstag så som 22-åringen beskriver händelsen. Men samtidigt har åklagaren inte kunnat bevisa att 22-åringen hade för avsikt att döda varför han nu inte heller fälls för mord utan för grov misshandel och vållande till annans död.

Obduktionsprotokollet visar att 50-åringen avled sedan han andats in – och kvävts – av sitt eget blod. Bestulen på en jacka och en mobiltelefon.

Tidigare artiklar:

Yenz Öhman