12-årig flicka våldtogs i skogen

NYHETER

Lurades att stämma träff med en man i 50-årsåldern

På telefonlinjen ljög mannen för den 12-åriga flickan om sin identitet.

Han lurade ut henne i skogen där hon våldtogs.

– Jag ser oerhört allvarligt på det här, säger åklagare Marianne Aldén till aftonbladet.se.

De tolvåriga tjejkompisarna från Mariestadstrakten hade fått numret till telefonlinjen av andra bekanta. De visste att det var kul att prata med folk på just den här linjen.

I somras fick de kontakt med en man som visade stort intresse för flickorna. Han ljög om sitt namn, sin ålder och till slut övertalade han den ena flickan att dela med sig av sitt mobilnummer.

– Sedan ringde han intensivt och sms:ade. Till slut gick hon med på att möta honom, säger Marianne Aldén, vice chefsåklagare i Skövde till aftonbladet.se.

Våldtäkt mot barn

Mötet ägde rum en bit bort från flickans bostad, i ett skogsparti.

– Exakt vad som egentligen hände kan jag inte tala om eftersom det här är ett ärende med sekretess. Men jag har åtalat honom för våldtäkt mot barn vilket avser samlag eller därmed jämförlig handling, säger Marianne Aldén.

Åtalet gäller totalt två möten på samma plats. Vid båda tillfällena ska den drygt 50-åriga mannen ha vålddtagit flickan.

Övergreppen blev kända först när flickans kompis slog larm och berättade för sina föräldrar, som i sin tur kontaktade polis.

Mår dåligt

Den misstänkte mannen greps och häktades för cirka två veckor sedan. Han erkänner att han har utfört de sexuella handlingarna.

Hur mår den utsatta flickan?

– Jag vet inte om hon förstår så mycket av det som har hänt. Det kommer säkert reaktioner senare. Men jag kan säga att hela hennes familj mår dåligt. De tycker att mannen har kränkt hela deras familj.

Hur ser du på det här brottet?

– Jag ser oerhört allvarligt på det här. Det finns en fara i att flickor sitter så här vid olika linjer. De tycker att det är kul men sedan vet de inte hur de ska bemöta den här typen av situationer. Den här flickan har gett uttryck för att hon inte visste vad hon skulle göra, säger Marianne Aldén.

Johanna Melén