Melwin tog god tid på sig

NYHETER

Efter att ha gått med förverkar i 6 veckor beslöt sig vår lilla kille äntligen för att komma ut onsdagen den 9 maj kl. 12.50.

Det hela började redan på söndag kväll och fram åt natten beslöt vi oss för att åka in till BB, det visade sig att jag bara var öppen 2cm så vi hade gott om tid på oss, jag fick bada för att lättare kunna slappna av och det var jätte skönt.

Badade

Jag låg där i badet i flera timmar med tända ljus och musik. Men fram åt morgonen visade det sig att jag fortfarande bara var öppen 2 cm så vi blev uppmanade att röra på oss, vi gick runt hele sjukhuset flera varv och jag har aldrig gått i så mycket trappor i hela mitt liv som då (det var inte vidare skönt eller kul för den delen).

Fram åt kvällen gav vi upp hoppet om att vår baby skulle komma och åkte hem för att försöka sova lite. Min sambo åkte till jobbet som vanligt på tisdag morgon och jag roade mig med att riva ner tapeterna i tv rummet mellan värkarna som kom och gick som de själva ville.

På eftermiddagen gick jag hem till min mamma för att få något annat att tänka på då värkarna bara vart starkare hela tiden. Vi vart sedan kvar där på middag som jag envist skulle äta innan vi åter satte oss i bilen och åkte till BB för att äntligen föda, trodde jag jag?

Fick morfin

Jag var nu öppen 3 cm och på väg att bli knäpp av att inget hände eller rättare sagt att det tog sån himla tid. Under natten roade jag mig med att ducha varmt och sjunga å å vad det e skönt att va naken? Fram på små timmarna fick jag morfin för att kunna sova lite, och gissa om jag sov!

Jag vaknade bara ibland och bad min sambo om vatten eller andades igenom en värk och sedan sov jag igen. Efter ca 4 timmar slutade morfinet värka och jag var nu äntligen så pass mycket öppen att de kunde göra hål på fostervattnet, men förs fick jag ryggbedövning. När barnmorskan sedan tog vattnet kl. 11.45 onsdagen den 9 maj han hon inte mer än vända ryggen till så var förlossningen äntligen i gång på riktigt.

Trots den nu intensiva smärtan så skrattade och skämtade jag mellan ruset av lustgas och sedan krystvärkar, jag var så lycklig att snart var väntan äntligen över. Och oj vad fort det gick, 65 min senare låg han där på min mage vår älskade lilla ängel och var det vackraste som vi någonsin sett? Melwin är född 11 dagar innan beräknat datum, men är nu mera en liten kille på 10 veckor som väger ca 6,6 kg och 63cm. Han växer så det knakar?

Helena Johansson