Ishallens tak slets av

NYHETER

11-åringar fick utrymma lokalen

1 av 3 | Foto: Ishallen i Kungsbacka kunde inte stå emot stormen. Taket veckade sig som papper i blåsten.

Stormen som svepte in över Göteborgsregionen i går var mycket kraftig. I Kungsbacka lyfte taket på ishallen – precis efter 11-åringarnas avslutade match.

– Man såg himlen genom hålet, säger lagledaren Ulf Sollin.

Klockan var strax efter halv två på eftermiddagen och de 11-åriga pojkarna hade precis kommit tillbaka till omklädningsrummet i Kungsbacka Ishall.

– Då kom vaktmästaren och sa att vi skulle utrymma för taket höll på att blåsa av. När vi såg hålet tänkte jag att här ska vi inte vara kvar, säger Ulf Sollin.

Alla ungdomar och ledare kunde ta sig ut och eftermiddagens matcher ställdes in.

Fastnade i elstolpe

Vid Djupevik i Nödinge fick en 40-årig elmontör från Kungälv allvarliga brännskador sedan han fastnat i en elstolpe under reparationsarbete av stormskador.

Mannen fördes vid sextiden på söndagskvällen i ambulanshelikopter till Sahlgrenska, men fördes senare under kvällen vidare till brännskadeavdelningen vid Universitetssjukhuset i Linköping för specialistvård.

– Jag kan och vill inte säga så mycket om själva händelsen, men jag kan bekräfta att mannen arbetade för oss, säger Jan Mohr, Ale Elförening.

Stora trafikproblem

Räddningsstjänsten i Storgöteborg hade fullt upp under gårdagen med nedfallna takplattor, skyltar och träd.

Centrala Göteborg drabbades dock av stora trafikstörningar, bland annat stängdes delar av Götaleden av efter att två vägportaler hotade att blåsa ner.

Polisen upprättade också flera vägspärrar, bland annat vid Chalmersgatan och Hvitfeltsgatan på grund av rasrisken från tak.

Läs mer om stormen

Pierre Adolfsson, Emma Johannisson (.se)