Kannibalens krav: Isoleringscell

NYHETER

Dödade cellkamraten och åt upp delar av kroppen

Foto: här satt kannibalen I en cell liknande den här mördade och tillagade den misstänkte kannibalen sin cellkamrat.

Nicolas Cocaigne, 35, högg ihjäl sin medfånge med en sax.

Sedan åt han upp delar av honom.

Nu kommer uppgifter om att den franske sexbrottslingen är psykiskt sjuk och bett om att få sitta isolerad, men vägrats detta.

Offret Thierry Baudry, 31, hittades död med svåra kroppsskador i sin cell i fängelset Bonne-Nouvelle i franska Rouen i torsdags i förra veckan.

Nicolas Cocaigne är misstänkt för dråp och griftefridsbrott. Han har erkänt brotten och sagt att han åt upp medfångens hjärta.

Den färska obduktionsrapporten av liket visar att offret hade svåra skador på den ena lungan, samt att delar av musklerna runt revbenen var skadade. Hjärtat var dock intakt.

Beslagtog stekpanna

Misstanken om kannibalism kvarstår, på grund av kroppens skador.

– De skadade kroppsdelarna har inte kunnat hittats och det stödjer mannens berättelse, säger Joseph Schmit vid åklagarmyndigheten i Rouen till Reuters, enligt norska Dagbladet.

Den franska tidningen Le Parisien rapporterar att delar av kroppen tillagats på en liten spis i cellen och att en stekpanna med spår av fett och lök har tagits i beslag för analys, skriver Daily Telegraph.

Kände sig farlig

Enligt Cocaignes advokat Fabien Picchiottino är hans klient schizofren och hade bett om att få sitta isolerad i en cell.

– Experter hade klassat honom som schizofren och farlig. Han hade problem. Han mådde psykiskt dålig och kände att han kunde vara farlig, säger han till Daily Telegraph.

Enligt Picchiottino lyssnade man dock inte på hans klients böner om att få vara ensam.

– Fängelsedirektören tyckte inte det var nödvändigt att isolera honom och gjorde det inte. Olyckligtvis visade det sig att han hade fel, säger advokaten.

Myndigheterna har inte kommenterat uppgifterna.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund