Tulpanfrossa!

NYHETER

Njut av det nya året – tulpanerna är här

Packa ner julsakerna, släng granen och städa upp alla barr.

Nu börjar den stora tulpanruschen i Sverige – och de är mer välkomna än någonsin.

Foto: Vårlikt Släpp in våren i ditt hem – njut av skir grönska och rosa tulpaner.

När vinterkylan fortfarande biter sig fast i kinderna kommer de som räddare i nöden. De är vackra, färgsprakande, flärdfulla, underbart doftande och ger oss känslan att ljusare tider är på intågande – tulpanerna!

Tulpansäsongen sträcker sig från januari fram till påsk och i dag har tulpanen blivit ett nästintill självklart vårtecken. Och det är kanske inte så konstigt. Tulpaner är lätta att sköta, finns att få tag på överallt och är uppskattade både som hemmablomma eller gå bort-blomma.

400 olika sorter

I Sverige finns det under våren cirka 400 olika sorter av tulpaner till försäljning. Tulpaner i en härlig mix av regnbågens färger och i former från den traditionella tulpanen till den mer skira liljeblommande och papegojsorterna.

Varje dag fram till påsk säljs drygt en miljon tulpaner i Sverige. Det blir 130 miljoner tulpaner under perioden januari till påsk! Numera kan du också köpa tulpaner på lök och sätta i en glascylinder.

Skapa egna arrangemang

För lite extra lyx kan du också skapa dina egna vårarrangemang.

Leta fram vackra zinkkrukor och vaser och blanda tulpanerna med till exempel en vacker skimrande ranunkel eller med snitthyacinter. Använd vad du har hemma som dekoration eller vad skogen har att erbjuda.

Håll tulpanerna fräscha

Tips!

Visst kan tulpaner dofta!

Tulpanernas 10-i-topp

Läs också:

Micaela Nordberg ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning