Planerade massmord – döms till fängelse i sju år

NYHETER

Dillon Cossey, 14, ville döda sina skolkamrater

1 av 2

Dillon Cossey, 14, planerade ett massmord på sin skola i Philidelphia.

I pojkens hem hittades flera gevär, knivar, hemgjorda handgranater och en pistol.

Nu har Cossey dömts till sju års sluten ungdomsvård.

Dillon Cossey beundrade Eric Harris och Dylan Klebold, pojkarna bakom skolmassakern i Columbine. Han planerade att genomföra en liknande attack mot sin sin gamla skola Plymouth Whitemarsh. För två månader greps Cossey.

I pojkens hem hittade polisen ett flertal oroande saker; filmer om Columbine-massakern, knivar, hemgjorda handgranater, svärd, gevär och anteckningsblock som var fyllda med hatiska budskap. 14-åringen erkände förberedelse till brott.

I dag ställdes Cossey inför rätta och dömdes till sju års sluten ungdomsvård. Han var djupt ångerfull och bad rätten om ursäkt.

– Jag vill ha hjälp. Jag hoppas också att min familj får hjälp, sa 14-åringen enligt AP.

Fick hjälp av mamma

Cosseys mamma Michele anklagas för att ha hjälpt sonen att samla på sig alla vapen. Hon ska ställas inför rätta, bland annat för att ha köpt ett gevär till sonen.

– Pojken var socialt handikappad och hade inga vänner, slog domaren fast.

Mobbades i skolan

Dillon Cossey mobbades för sin övervikt och slutade så småningom att gå till skolan. Enligt åklagaren ska Cossey ha sagt att världen vore en bättre plats utan mobbare.

Efter skolmassakern i finska Jokela sa polisen att det var mycket troligt att massmördaren Pekka-Eric Auvinen och Dillon Cossey haft kontakt via sidor på MySpace.