Hedersdoktorn Watsons rasistiska uttalanden

NYHETER

Hävdar att afrikaner inte är lika intelligenta som vita

The Science Museum i London in ställer in Dr James Watsons tal efter hans rasistiska uttalanden i en intervju. Han har sagt att afrikaner inte är lika smarta som vita.

– Hans åsikter är djupt kränkande, säger David Lemmy, brittisk minister till BBC.

Foto: Dr James Watson fick nobelpriset för upptäckten av DNA-strukturen 1962 och är hedersdoktor vid Uppsala universitet.

För närvarande är nobelpristagaren från 1962, James Watson, ansvarig för Cold Spring Harbor-laboratoriet i New York och är i London för att göra reklam för sin senaste bok. Men nu släpper the Science Museum honom som talare på grund av doktorns rasistiska uttalanden i en intervju med Sunday Times.

Där ska Watson, som även är hedersdoktor på Uppsala universitet, ha sagt att han ser dystert på Afrikas möjligheter eftersom tester enligt honom visar att invånarnas intelligens inte är samma som vitas.

Abortera homosexuella

Han ska även ha sagt att han hoppades att alla var lika, men att ”människor som är tvungna att ha med svarta anställda att göra vet att det inte är sant”.

Dr Watson ska även i en tidigare intervju ha sagt att kvinnor borde ha rätt att abortera sitt foster om det kunde fastställas att barnet kommer att bli homosexuellt.