Han mördade med 39 hugg

NYHETER

Här överlämnar sig Ronald Dixon, 35, till polisen

1 av 3 | Foto: Bilderna visar när Ronald Dixon överlämnar sig själv till polisen efter det brutala knivmordet på Ashley Ewing, 22.

Ronald Dixon, 35, vägrade äta sina lugnande mediciner.

När sjuksköterskan Ashleigh Ewing, 22, besökte honom väntade han med en kniv.

Efter den brutala attacken låg Ashleigh död, mördad med 39 knivhugg.

Händelsen inträffade i maj i år i Dixons lägenhet i Newcastle. Ett halvår tidigare hade den svårt psykiskt störde mannen gripits vid Buckingham Palace i London, dit han enligt egen utsago begett sig för att mörda drottning Elisabeth.

Trodde han var kung

Ronald Dixon trodde att han var kung i Storbritannien och Henrik den åttondes son. När rättegången nu startat mot honom har han bara svarat på frågorna om han tilltalats som kung.

Läkare har slagit fast att Dixon lider av paranoid schizofreni och har vanföreställningar. Trots det släpptes han efter Buckingham Palace-händelsen fri på gatorna, skriver Mail on Sunday.

Ronald Dixon bodde ensam i sin lägenhet och vägrade att äta sina mediciner. Trots varningstecknen skickades den unga sköterskan Ashleigh Ewing ensam dit för att överlämna ett brev, ett kravbrev från sjukvårdsmyndigheterna i Newcastle. Under ett raseriutbrott hade Dixon nämligen slagit sönder en telefon som man nu krävde ersättning för.

Bröt av kniven

– Det tycks som att innehållet i brevet har spelat roll för attacken, säger åklagare Paul Sloan som driver målet mot Dixon.

Enligt rättsläkarrapporten började attacken när Ashleigh satt i en fåtölj i vardagsrummet. Svårt blödande tog hon sig in i köket där huggen fortsatte att regna över henne. Till slut föll hon omkull på köksgolvet och Dixon satte sig grensle över henne och fortsatte att hugga.

När knivbladet bröts av inne i hennes kropp tog han en ny kniv och fortsatte.

Dixon förnekar genom sin advokat överlagt mord.