Två misstänks för övergrepp i Floda

NYHETER

Två personer har förhörts av polisen, misstänkta för att vara inblandade i våldtäkten av en ung kvinna på en skolgård i Floda utanför Göteborg.

Kvinnan har anmält att hon natten mellan måndag och tisdag blev våldtagen på Hästhagenskolans skolgård i Floda.

Polisen har nu förhört två personer om deras inblandning i våldtäkten.

– De är inte frihetsberövade, men fortfarande misstänkta. Den ene är misstänkt för våldtäkt alternativt sexuellt utnyttjande och den andre är misstänkt för sexuellt ofredande, säger Göran Arvidsson på polisen i Borås, som utreder ärendet.

Behöver förhöra vittnen

Hur det hela har gått till vill inte polisen uttala sig om, det har tidigare rört sig flera personer på och kring skolgården. Polisen är också förtegen om de misstänktas och offrets indentitet. Än så länge är det i alla fall inte aktuellt att anhålla någon.

– Vi behöver utreda ärendet vidare först. Bland annat vill vi höra fler personer som under kvällen befunnit sig i anslutning till de här händelserna, säger Göran Arvidsson.

Det har tidigare varit stökigt på Hästhagenskolan, man har bland annat varit tvungen att skaffa vakter. Men Göran Arvidsson har inte fått några uppgifter om att den misstänkta våldtäkten skulle ha något med de tidigare händelserna att göra.