Stopp för ”stekning” under tennisveckan

NYHETER

Jetsetungdomar förbjuds spruta dyr champagne i Båstad

Foto: Peter WIXTRÖM

Krögaren Peter Vaerst är rasande över att kommunen tar i med hårdhandskarna och sätter stopp för den så kallade ”stekningen”, det vill säga att jetsetfolket sprutar exklusiv champagne på krogar i Båstad under tennisveckan.

Vaerst hävdar att den svenska avundsjukan har firat en ny triumf, skriver Helsingborgs Dagblad/NST.

– Jag kan förstå att det sticker i ögonen när överklassungdomar står och sprutar extremt dyr champagne på varandra. Men vad folk glömmer är ju att det mesta av de 17000 kronor man betalar går till skatt. Alltså tillbaka till samhället igen. Då kan man nog fördra att flaskorna töms på det här sättet, resonerar krögaren.

”Tappar halv miljon”

Personligen befarar Vaerst att han tappar en halv miljon kronor i intäkter på grund av att Stockholmsungdomar överger Båstad när de får nys om de nya reglerna. Enligt tidningen beror de på att Folkhälsoinstitutet har gjort en ny tolkning av alkohollagen som kommunerna är skyldiga att följa.

Per Martin Boklund, alkoholhandläggare på Båstads kommun, anser däremot att det är bra med tydligare regler kring alkoholutskänkningen.

– Men sedan handlar det ju också om ordningen på etablissemanget. Att spruta ut en flaska stående på ett bord tycker jag inte är ordning, säger han till Helsingborgs Dagblad/NST.

TT