Följ VM i datorn - en lätt match

NYHETER

Usb-pinnen gör datorn till en bärbar tv

Det finns ett enkelt och billigt trick för att se fotbolls-VM på jobbet.

En liten tv-mottagare i en usb-pinne som kopplas till datorn. Några av modellerna klarar dessutom att visa den nya högupplösta hdtv:n.

Foto: kolla matchen utomhus Med en usb-antenn kan du titta på tv på datorn var du än befinner dig. Perfekt i VM-tider när matcherna går på arbetstid.

För den som vill kombinera jobb och fotboll blir de närmaste veckorna hektiska. Bara i grundserien i fotbolls-VM i Tyskland startar 18 av matcherna klockan 16 eller tidigare. Då de flesta fortfarande är på jobbet.Men har man en dator med en usb-port finns lösningar på det problemet.

Förvånansvärt bra

Aftonbladet har testat några av de tv-mottagare som finns att köpa till persondatorer. Mottagare som fungerar förvånansvärt bra och dessutom går att köpa för strax under en tusenlapp.

De är inte större än en cigarettändare och ansluts till en usb-port på datorn i ena änden. I den andra ansluter man den medföljande antennen eller en sladd till en tak- eller centralantenn. Programvaran installeras på datorn och vips har man en tv i sin pc.

Kan även se hdtv

Amerikanska Hauppauge släpper under nästa vecka en ny programvara som dessutom gör det möjligt att se hdtv på datorn i de delar av landet där det sänds.

-De som har våra mottagare, en dator och en tv-projektor kommer nog att få många kompisar när slutspelet startar. För har man en gång sett fotboll i hdtv vill man inte byta tillbaka, säger Jan Malmborg på Hauppauge i Sverige.

Väljer man att ta in tv-signalerna via pc:n får man dessutom möjligheten att spela in programmen på sin hårddisk. Man kan också pausa direktsändningen, så kallad timeshift. Bra om det ringer på dörren mitt under matchen.

Knappa in kanal 44

Peter Pettersson