Annorlunda klipp

NYHETER

Här hittar du salongerna med det lilla extra

Klippa och färga är baskunskaper för frisörer.

Vissa har fler ess i rockärmen.

Här är några av stans specialsalonger.

Foto: Färgstarkt Här förlänger Elin Lindell Karins Jonssons kalufs med syntethår på Salong Extend Östgötagatan 55. ”Fördelen med syntet är att det håller bättre”, säger frisör Elin Lindell.

Frisören Elin Lindell har löshår som specialitet. Hon har arbetat med extensions i fem år, och jobbar mest med syntethår som hon föredrar framför äkta hår.

–?Fördelen med syntet är att det håller bättre, frisyren och färgen ser fräschare ut. Och etiskt känns det bättre, man vet vad det kommer ifrån, säger Elin.

Förstärka håret

Karin Jonsson är en av dem som kommer till salongen för att förstärka sitt eget hår med extentions. För tillfället har hon en geishainspirerad frisyr med löshår i kopparrött, orange, gult, rosa, lila och svart.

–?Jag tycker att den japanska stilen är grymt snygg, japanskt streetmode är extremt urflippat, de vågar verkligen rocka loss utan spärrar, säger Karin.

Snabb förändring

Hon tycker att det bästa med löshår är att man kan få en stor förändring snabbt.

–?Tålamod är inte alls min grej.

Folk kommer ofta fram och ger Karin komplimanger för frisyren.

–?De tycker att det är häftigt och färgstarkt, Ofta kommer faktiskt äldre damer fram och säger ”det där skulle jag också gjort om jag var ung”.

Så får du syntetiskt löshår

Fler specialfrisörer i Stockholm

Sofia Larsson