Förtalskampanj mot Reinfeldt via e-post

NYHETER

IP-adress spårad till socialdemokratiska högkvarteret

I en pågående förtalskampanj mot moderatledaren Fredrik Reinfeldt har e-postmeddelanden till synes skickats från det socialdemokratiska partihögkvarteret.

- Vi tittade i Reinfeldts dator och gick in på en hemsida där man kan söka efter IP-adresser. Det var då vi såg att det var en adress kopplad till socialdemokratiska högkvarteret på Sveavägen, säger Göran Forsell, säkerhetschef på riksdagen, till TT.

Moderatledaren har i flera veckor varit utsatt för en e-postkampanj där han och släktingar förtalats och smutskastats. Påståenden om att familjen hyrt svart arbetskraft har blandats med uppgifter om myglande släktingar.

S förnekar

Meddelandena skickades - uppger Reinfeldt för TV 4 - först till honom själv med krav om att han ska svara på påståendena. Därefter har de börjat strömma in hos politiska journalister och till insändarsidor.

Syftet är uppenbart - att misskreditera Fredrik Reinfeldt, och sannolikt även moderaterna.

För att hitta avsändaren vände sig partiet till säkerhetstjänsten på riksdagen. Och nu har avsändardatorns individuella så kallade IP-nummer hittats.

S-högkvarteret hävdar dock att ett externt säkerhetsföretag sökt igenom listorna med e-postmeddelande som lämnat partihögkvarteret. Resultatet ska vara att de aktuella meddelandena inte sänts från Sveavägen.

Även tidigare

Och även om det är svårt, kan någon ha lyckats dölja sig bakom servern på s-högkvarteret.

- Det är tekniskt möjligt, någon kan ha dolt sig bakom det här IP-numret, säger Göran Forsell.

Även i förra valrörelsen fanns liknande anklagelser. M-hemsidan bombarderades av e-post som hävdades komma från Sveavägen. Kristdemokraterna ansåg sig fått provocerande telefonsamtal från samma avsändare. Miljöpartiet talade om en smutsig s-kampanj med falska telefonsamtal, e-post och insändare.

Tomas Bengtsson/TT