”Folk slog sönder tågrutor för att få luft”

Publicerad:
Uppdaterad:

Cornelia Berg var på tåget när det exploderade

1 av 2 | Foto: reuters
Folk samlades på gatorna - chockade.

Cornelia Berg satt på tunnelbanetåget då explosionen inträffade.

– Allting blev svart och folk kastade sig mot golvet i panik. Till slut blev vi evakuerade. Runt omkring oss låg delar av både kroppar och tåget, berättar hon för aftonbladet.se.

Svenskan Cornelia Berg satt på tåget från Edgware Road in mot centrala London när hon hörde en explosion ett par vagnar bakom sig.

– Allting blev svart och folk kastade sig mot golvet i panik. Vagnen blev jättesnabbt fylld med rök och många använde sina paraplyer för att försöka få sönder på fönsterrutorna sa att vi kunde få luft. En mamma med sina två små barn satt bredvid mig och de två flickorna grät förtvivlat, berättar hon för aftonbladet.se.

När passagerarna evakuerades låg kroppsdelar omkring dem.

”Vi saknar arbetare”

– Allting var mörkt, rökfyllt och med en massor av poliser och ambulanser runt omkring oss. Polis och resten av räddningstjänsten bar ut de skadade.

Ingemar Svensson, 28, har bott i London i sju år och arbetar i finanskvarteren.

– Det är dramatiskt här. Folk är oroliga för vi saknar ett par medarbetare, säger han till aftonbladet.se. Helikoptrar cirkulerar här ovanför och ambulanser åker längs gatorna. Det står folk och skriker i megafon att man ska hålla sig inomhus. De varnar oss i högtalarna på kontoret och säger att vi ska hålla oss borta från fönstren!

Karin Lindblom

Publicerad: