”Bobby frågade om sex och alkohol”

NYHETER

I dag hördes pojkens speciallärare i rätten

I dag vittnade en lärare i Bobbys specialskola i Nässjö.

Under torsdagens rättegång beskrev hon pojken som hel och ren - men berättar också att han ställde frågor om alkohol och sex.

Sammanlagt sex vittnen hördes i tingsrätten under torsdagen - bland annat parets hyresvärd samt en kvinna som styvpappan tidigare varit tillsammans med.

Dessutom berättade en polis från Göteborg hur det gick till när Bobby anmäldes försvunnen. Både Bobbys mamma och styvpappa har åtalats för grovt falsklarm eftersom ett stort sökpådrag sattes in för att leta rätt på Bobby.

Gjorde framsteg

Under rättegångsdagens första timme vittnade Bobbys gamla lärare från specialskolan i Nässjö. Enligt henne fanns det inget hos Bobby som gav anledning att misstänka att allt inte stod rätt till i hemmet.

Läraren beskrev också hur Bobby gjorde framsteg på det sociala planet i skolan:

– Hans sociala utveckling gick framåt med stormsteg, sa hon.

Däremot tyckte läraren att kontakten med Bobbys mamma var problematisk. Hon uppger att hon vid flera tillfällen haft kontakt med styvpappan istället.

Öl och vin

Bobby ställde ofta frågor om sex och alkohol, berättade pojkens gamla lärare. Han kunde till exempel fråga om hon brukade dricka öl och vin.

Något hon såg som lite ovanligt, men inte fann anledning att reagera mot. Enligt läraren är det vanligt att banr med Bobbys handikapp ägnar sig åt ekotal – att upprepa vad vuxna säger.

Simone Söderhjelm, Mia Carron