Nyheter

Upploppen dag för dag:

Av: 

Zendry Svärdkrona

NYHETER

Torsdag 27 okt:

Två tonåringar omkommer och en tredje skadas svårt sedan de tagit sig in på en transformatorstation, uppenbarligen av rädsla för polisen. Upplopp följer i Parisförorten Clichy-sous-Bois där bilar bränns och busskurer förstörs.

Fredag 28 okt:

Premiärminister Dominique de Villepin och inrikesminister Nicolas Sarkozy säger att pojkarna misstänktes för att ha brutit sig in i en byggbarack.

Lördag 29 okt:

Åklagare meddelar att pojkarna bara sprang ”för att andra unga sprang”. Tyst marsch genom Clichy-sous-Bois för att hedra de döda pojkarna.

Söndag 30 okt:

Tårgasbomb kastas in i moskén mitt under bönen. Nya oroligheter följer.

Måndag 31 okt:

De första domarna: tre unga män får två månaders fängelse för inblandning i oroligheterna i Clichy-sous-Bois. De döda pojkarnas familjer vägrar träffa

inrikesminister Sarkozy. Oroligheterna sprider sig.

Tisdag 1 nov:

Sammandrabbningar mellan polis och ungdomar i ett 10-tal Parisförorter. Ett 60-tal bilar bränns under natten.

Onsdag 2 nov:

Bilbränder, stenkastning och sammandrabbningar mellan polis och ungdomar. Dessutom avlossas fyra skott mot polis och brandkår. I 9 områden norr och öster om Paris skadas 9 personer i upploppen och 315 bilar sätts i brand.

Torsdag 3 nov:

143 personer hittills gripits i samband med oroligheterna. Pendeltågstrafiken mellan centrala Paris och Charles de Gaulle-flygplatsen avbryts sedan två tåg utsatts för stenkastning. En kvinnlig passagerare skadas av glassplitter.

Fredag 4 nov:

Kravallerna fortsätter med oförändrad styrka. Ett varuhus sätts i brand, ambulanspersonal som försöker ta hand om skadade utsätts för stenkastning. Skottlossning förekommer.

Lördag 5 nov:

Bilar brändes också i städer utanför Paris, som i Evreux i Normadie. Där kastades också en brandbomb in i en skola. I Paris rammades en McDonaldsrestaurang som sedan sattes i brand och en fabrik för pappersåtervinning sattes också i brand och 800 kvadratmeter papper brann upp. Under natten brändes 1300 bilar på olika ställen i och kring Paris.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: