Ett ögonblick Magnus Berglund

NYHETER

som blev bestulen på två bilar - på en vecka

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Magnus Berglund hoppas att någon ska hitta hans vita BMW 2002 Turbo från 1975.

- Det känns väldigt tungt just nu. Den första bilen de stal var min ögonsten, en mycket ovanlig BMW från 1975.

Den stals hemma i ditt garage i Sandviken?

- Ja, när jag kom ut i onsdags morse var den borta. Och i fredags morse, när jag kom till min bilverkstad i Storvik, utanför Sandviken, hade det varit inbrott där också. De hade tagit nycklarna till alla bilar - och åkt iväg med min bil, en gammal BMW 518. Det var väl den enda de fick i gång. De fyra kundbilarna stod kvar.

Tro du att det är samma tjuv?

- Nej, jag tror att det är en tillfällighet. Den första bilen kan ha varit ett beställningsjobb - eller så skedde det i samband med två andra bilstölder i området natten till onsdagen.

Vad var det för ovanlig BMW de stal?

- Det var en vit BMW 2002, från 1975. Den första serietillverkade turbobilen, som bara tillverkades i 1500 exemplar i hela världen. Med originalturbo och 5-växlad sportlåda. Den är värd 150000 kronor.

Har du något hopp om att få tillbaks den?

- Nej, jag tror inte det. Det har redan hört av sig ett antal entusiaster som har beklagat det som har hänt och hjälper till att hålla utkik efter bilen, på nätet bland annat.

-Den andra bilen, som stals i verkstaden, hittades redan i fredags eftermiddag, av lantbrevbäraren, några kilometer härifrån.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att jag ska få tillbaks min turbo.

Kerstin Nilsson