Succéklubben Patsy går mot nya höjder

NYHETER

Sommar och pop - en oslagbar kombination. Lägg till grill, livemusik, ett grymt läge vid vattnet och du står på Patsy, fredagsklubben på Trädgården.

Vi möter Anna Swantesson, en av Patsy-arrangörerna.

Foto: Anna Swantesson vet hur man driver en popklubb. I år är hon tillsammans med Karin och Jenny inne på tredje året med klubben Patsy.

Vad är det som gör att ni kommer tillbaka till Trädgården år efter år?

– Vi har blivit mer populära än vad vi någonsin kunde ana när vi startade. Vi tycker ju att vi har en ganska smal, liten popklubb, och ändå kommer det jättemycket folk varje fredag. Det är väldigt smickrande och det går ju inte att lägga ner något som är så fint. Sen har vi väldigt bra känsla vad gäller våra bandbokningar. Dessutom är läget nere vid Klara Sjö fantastiskt nu på sommaren.

Vilket är ditt bästa Patsy-minne hittills?

– Det var fantastiskt när Vapnet och Le Sport spelade på premiären förra sommaren. När vi bokade dem var de okända men precis i tid till spelningen hos oss hade bägge banden fått varsin P3-hit och det kom hysteriskt mycket folk. Jag tror att det var 1 200 personer trots att det regnade. Galet och väldigt rörande.

Definierar du Patsy som en indieklubb?

- Nja, jag vet faktiskt inte. Är inte indie ett väldigt tråkigt och avtändande ord idag? Banden som spelar på Patsy är i och för sig oftast sådana som ligger på små skivbolag eller som ger ut sina skivor själva, men vi gillar ju inte bara sådan musik. Vi älskar ju hits också. Om jag hade fett med pengar så skulle jag försöka boka Michael Jackson.

Vad ska vi inte missa hos er i sommar?

– Jag är väldigt förväntansfull inför Envelopes, en svensk-fransk popkvintett, spelning hos oss den 30 juni. Jag tror att de kan bli hur bra som helst live på vår utomhusscen. Dessutom vill jag rekommendera Bobby Baby som spelar den 14 juli. Hittills är hon ganska okänd i Sverige men jag tror att hon kan bli nästa stora grej. Grymt fin ljusblå elektroakustisk pop, missa inte!

Var hittar man dig när du inte hänger på Patsy?

– Bästa middagen käkar jag på Operakällarens bakficka; det är litet, mysigt och inte alls så dyrt som man skulle kunna tro. Shoppingrundan går ofta förbi Jiv för de har tuffa t-shirts i tjejstorlekar. Fikar gör jag på String , inte för att kaffet är fantastiskt utan för att det är okej att spela backgammon där. Drinkar dricker jag på Söders Hjärta , en avspänd bar med snäll personal.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm