Hillary Clinton säger nej till 2020

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Den tidigare presidentkandidaten och USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton. Arkivbild.
Foto: Kathy Willens/AP/TT
Den tidigare presidentkandidaten och USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton. Arkivbild.

Den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton har för första gången sagt rent ut att hon inte ställer tänker kandidera till 2020 års presidentval i USA

– Jag kandiderar inte, men jag kommer att fortsätta arbeta för, tala om och kämpa för det jag tror på, säger Clinton till News12, en lokal tv-kanal i New York.

Clinton var Demokraternas presidentkandidat i 2016 år val men förlorade mot Republikanernas Donald Trump.

– Jag vill vara säker på att människor har klart för sig att jag kommer att fortsätta säga vad jag tycker.

– Jag tänker inte försvinna någonstans. Det som pågår i vårt land, det som står på spel och det som händer just nu oroar mig mycket, säger hon.

Hillary Clinton har haft möten med några av de demokrater som meddelat att de kandiderar eller som låtit förstå att de överväger att kandidera i 2020 års presidentval. En av dem hon har träffat är den tidigare vicepresidenten Joe Biden, som ännu inte sagt om han kommer att kandidera.

– Jag har sagt till var och en av dem att inte ta något för givet, trots att vi har en lång lista med problem och brutna löften från regeringen som behöver lyftas fram, säger hon till CNN.

Hon får frågan om hon kan tänka sig att kandidera till något annat offentligt ämbete och verkar inte utesluta det helt och hållet.

– Jag tror inte det, men jag älskar att bo i New York och jag är tacksam för att jag fick chansen att vara senator här i åtta år och arbeta för folket i hela vår delstat, säger Hillary Clinton, som förutom senator för delstaten New York också varit landets utrikesminister.

Publicerad:

LÄS VIDARE