Därför tar David rosa matlådan till kontoret

Foto: David Pendragon / Facebook

avMiriam Bratt

NYHETER

När Ryker, 10, från amerikanska North Carolina fick en ny, rosa matlåda med katter blev han retad av andra pojkar i skolan. Det fick släktingen David Pendragon att beställa en exakt likadan matlåda och ta med till sitt ”konservativa” kontor.

”Jag älskar min nya matlåda. Jag hoppas att Ryker och alla andra pojkar där ute ser att passion aldrig är något att skämmas för”, skriver David på Facebook.

”Min kusin Emily har en 10-årig son som heter Ryker. Han älskar katter och var väldigt glad över sin nya matlåda” – så inleds ett inlägg på Facebook som blivit viralt. Författaren bakom inlägget är David Pendragon som bor i North Carolina.

10-åriga Ryker som älskar katter hade blivit jätteglad för sin nya matlåda – tills han kom till skolan där några andra pojkar retade honom för matlådan.

Då ville inte 10-åringen fortsätta ta med matlådan till skolan. Men David var inte sen med att visa sitt stöd för den unga släktingen. Trots att rosa matlådor med kattungar kanske inte är det vanligaste på hans kontor så beställde han en exakt likadan till sig själv. När den väl kommit så tog han med sig sin lunch i den nya behållaren till arbetsplatsen som han själv beskriver som konservativ.

Han ville visa Ryker att det finns flera sätt att vara man.

”Jag har bestämt mig för att stå bakom min lilla släkting och visa honom att en man kan älska vad han vill och att han inte behöver vara rädd att uttrycka den kärleken”, skriver han.

Han beskriver också att alla på kontoret som frågat har fått höra historian bakom matlådan – och då har alla backat Ryker.

Gör succé på Facebook

Davids inlägg har gjort succé på Facebook. I skrivande stund har inlägget fått över 100 000 reaktioner och 50 000 delningar.

I kommentarsfältet visar också flera användare sitt stöd för Ryker.

”Bra för dig, Ryker. Det är ett vackert mönster”, skriver en person.

”Jag hoppas Ryker får se allt stöd han får här. Var bara dig själv, unge man”, skriver annan.

Vårens hetaste modetrender 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook