Ryssland: Hög tid för personligt möte angående Skripal

NYHETER

Storbritanniens agerande i samband med förgiftningen av dubbelagenten Sergej Skripal döms ut av Ryssland.

Nu vill den ryske ambassadören i London träffa Boris Johnson för ett personligt möte.

”Tiden är inne”, skriver ambassadören i ett uttalande.

En diplomatisk kris har blossat upp mellan Ryssland och Storbritannien efter att Sergej Skripal och hans dotter hittats förgiftade på en parkbänk.

Efter attacken i Salisbury har brittiska myndigheter lagt skulden på Ryssland och pekat ut dem som ansvariga för att ha förgiftat den före detta spionen.

Ryssland å sin sida har förnekat all inblandning. Och krävt att få se bevisen.

Under lördagen släppte den ryska ambassaden i London ett uttalande där de dömer ut Storbritanniens agerande i ärendet.

1 av 2 | Foto: SHUTTERSTOCK
Julia och Sergej Skripal.

Den ryska ambassaden uppger att kontakterna med brittiska utrikesdepartementet varit ”fullständigt otillfredställande”, uppger Sky News.

Rysslands Londonambassadör Aleksander Jakovenko anser att det är ”hög tid” att den brittiske utrikesministern Boris Johnson besöker den ryska ambassaden för ett personligt möte.

”Vi hoppas att britterna är villiga att på ett konstruktivt vis engagera sig och att ett möte arrangeras inom kort”, skriver den ryska ambassaden.

I början av mars hittades dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter medvetslösa på en parkbänk i Salisbury, förgiftade av en giftsammansättning kallad ”novitjok”. Förra veckan stabiliserades läget för Julia Skripal som då vaknade efter veckor av intensivvård.

I går rapporterades att även Sergej Skripal återfått medvetandet.

Tre rubriker - 7 april 00:29