Fullt utvecklad brand i restaurang i Norrköping

avHans Österman

En restaurang i Norrköping började brinna kraftigt under natten mot måndagen.

– Det brann med öppna lågor redan när vi kom fram. Byggnaden kommer brinna ner, säger Ulf Asplund, operatör vid räddningstjänsten.

1 av 5 | Foto: Foto: NIKLAS LUKS

Larmet om branden på Korsgatan i centrala Norrköping kom klockan 01.55.

– Vi fick det först som ett automatlarm och när vi sedan närmade oss såg vi att det var en fullt utvecklad brand, säger Daniel Agerhult.

Restaurangen uppges i en fristående byggnad och inga evakueringar har behövts. Räddningstjänsten var under morgonen på bland med nio enheter.

– Byggnaden kommer att brinna ner under kontrollerade former. Vi kommer släcka hela natten och morgonen, säger Ulf Asplund.

På bilder från platsen syns hur lågor och stora mängder rök slår upp genom byggnadens tak. Räddningstjänsten uppmanar närboende som känner obehag av röken att stänga fönster och ventiler.

Brandkåren hade bara 400 meter dit

Inga personskador är rapporterade och efter kontroll med restaurangägaren kunde räddningstjänsten utesluta explosionsrisk.

– Det finns ingen gasol i byggnaden. Som det är nu bedömer vi inte att det finns någon spridningsrisk till närliggande byggnader, säger Ulf Asplund.

Den brinnande restaurangen ligger i ett gammalt industriområde, bara 400 meter från brandstationen i Norrköping.

– Det måste ha brunnit ganska länge innan automatlarmet gick. Vi var där blixtsnabbt men redan på väg dit såg vi att det brann genom taket.

Under morgontimmarna arbetade räddningstjänsten fortfarande på platsen med efterbevakning av branden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder