”Kan ha skjutits av misstag”

avMathias Asplund, Sebastian Hagberg

1 av 5 | Foto: BJÖRN ANDERSSON

Mördaren kan ha skjutit fel person i Göteborg.

En 20-årig man blev natten till fredagen gängkrigens senaste offer.

Enligt polisen kan skotten ha varit riktade mot en annan person i samma bil, uppger en poliskälla för GP.

Tipsa | Aftonbladet

Vid 02-tiden inkom larm till polisen om skottlossning i Bergsjön, i nordöstra Göteborg. Ett vittne har hört skotten exakt klockan 01.57 på natten. Flera olika vittnen uppger att de hört 6-10 skott i snabb följd.

Klockan 02.18 kom ett larm till SOS Alarm från Partille, med uppgifter om en skottskadad man. Okända personer har lyft ut honom ur en bil vid en bensinstation.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hittades också när polisen kom till platsen. Det är samma man som besköts i Bergsjön tidigare, enligt polisen. Det är cirka tre kilometer mellan platserna.

Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Känd av polisen

Den döde mannen fanns med i kretsen av ett av de kriminella Göteborgsgängen. Han har flera vänner som i höstas dömdes för en mycket grov misshandel med kopplingar till gängkriget.

20-åringen bodde i stadsdelen Bergsjön och det är bekräftat att han är känd av polisen sedan tidigare.

En poliskälla säger till Göteborgsposten att mannen kan ha skjutits av misstag och att någon av de två andra män som fanns i samma bil kan ha varit den egentliga måltavlan för attacken.

Enligt tidningen ska det också finnas kopplingar mellan den tidigare skjutningen i veckan då en 25-årig man skadades svårt efter att ha träffats av många skott.

Femte mordet

Sedan två män sköts ihjäl och åtta skadades i en restaurangskjutning på Vårväderstorget i Biskopsgården i mars har våldet trappats upp, med sex skottlossningar sedan dess.

– I botten ligger de här komplexa gängkonflikterna där en del är strid om marknaden för narkotikaförsäljning. Att de två senaste skjutningarna hänger ihop kan inte uteslutas. Det ligger i farans riktning, även om det är för tidigt att veta med säkerhet, säger polisens presstalesperson Björ Blixter.

■ ■ Tips kan lämnas till polisen på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM