SL-chefen dömd för stöld

SL-chefen Anders Lindström döms för stöld.

Rättegången avslutades vid 10.45-tiden, svensk tid. Han ska betala 5 700 kronor i böter.

– Jag ber om ursäkt för den skada jag vållat mina nära och kära, säger Anders Lindström till Aftonbladet.

Under natten mot tisdag fortsatte förhandlingen mot Stockholms Lokaltrafiks (SL) vd Anders Lindström i Tsuen Wan Magistrate Court i Hongkong.

Den drog ut på tiden på grund av tekniska problem med att visa bilder från övervakningsfilmen, men vid 10.45-tiden, svensk tid, meddelades domen:

– Han döms för stöld och ska betala 5 000 hongkongdollar i böter, säger Aftonbladets fotograf på plats.

Bötessumman motsvarar lite över 5 700 kronor i dagens valutakurs.

"Ber om ursäkt"

Det var på Hongkongs flygplats som vd:n i onsdags greps av polis efter att han tagit en korthållare i en butik, till ett värde motsvarande 2 700 kronor.

– Jag tänkte köpa en plånbok och stoppade den i fickan. Sen glömde jag betala, sa han senare till Aftonbladet.

Anders Lindström gav ett kort uttalande till Aftonbladet direkt efter domen.

– Jag accepterar domen och kommer ta mitt ansvar. Sen kommer jag att diskutera vad det innebär med min arbetsgivare. Nu ska jag åka hem till min hustru och till mina nära och kära, säger Anders Lindström.

Hur känns det?

– Det är ingen upplevelse jag vill ge någon annan, det är inte alls roligt på något sätt. Jag ber om ursäkt för den skada jag vållat mina nära och kära.

"Sorgligt för Anders"

På SL är man fåordig efter att ha nåtts av domen mot företagets högste chef.

– Från trafikförvaltningen kan man för det första säga att det här är otroligt sorgligt för Anders personligen. Just nu har vi inte så mycket fler kommentarer att ge. Nu ska Anders åka hem och det är nästa steg, säger Suss Forssman Thullberg, presschef på SL.

Frågan om Anders Lindströms framtid som vd för företaget ligger nu på landstingsdirektören Toivo Heinsoos bord. Här svarar han på Aftonbladets frågor i dag.

Anders Lindström sa tidigare under tisdagsmorgonen till Expressen att han trodde att hans försvar var starkt men att han samtidigt var nervös.

Publisert: