Emily, 30: ”Sluta fråga när de ska skaffa barn”

avMatilda Andersson

NYHETER

Hennes Facebookinlägg har delats av över 37 000 personer

Foto: Faksimil Facebook
Emilys inlägg har delats av över 37 000 personer.

Emily Bingham fick till slut nog av folk som hela tiden frågar om andra människors bebisplaner.

Så hon skrev en uppmaning på Facebook: ”Det angår er inte – sluta fråga”.

30-åriga Emily Bingham från Michigan, USA, fick nog av tjat och frågor kring människors planer på att eventuellt skaffa barn. Så hon skrev ett öppet inlägg på Facebook.

”Hej alla! Nu när jag fått er uppmärksamhet med den här ultraljudsbilden som jag hittade på Google så tänkte jag ge en vänskaplig påminnelse om att ni inte har något att göra med folks eventuella planer på att skaffa barn eller inte. NI HAR INTE MED DET ATT GÖRA”, skriver hon.

Inlägget har delats av över 37 000 personer.

”Ni vet inte vad som ligger bakom”

Emily skriver att folk omöjligt kan veta vad som ligger bakom människors vilja att skaffa barn – eller inte – och att det är högst personligt och inget någon ska behöva redogöra för.

”Innan ni frågar ett ungt gift par som har varit tillsammans länge när de kommer att bilda familj… innan ni frågar föräldrar med ett barn när det är dags för ett småsyskon… innan ni frågar en singel i 30-årsåldern om/när han eller hon planerar att skaffa barn för att ”ni vet, klockan tickar”. Bara sluta”.

Hon fortsätter:

”Ni vet inte vilka som kämpar mot infertilitet eller som sörjer ett missfall eller som kämpar med hälsoproblem. Ni vet inte vilka som har relationsproblem eller är stressade eller som känner att tajmingen är fel. Ni vet inte vilka som precis håller på och försöker få barn eller syskon. Ni vet inte vem som har bestämt sig för att inte vilja skaffa barn just nu eller aldrig. Ni förstår inte hur er, så kallade oskyldiga fråga kanske kan skapa ångest, smärta eller frustration”.

Eget beslut att berätta eller inte

Emily avslutar inlägget med att skriva att de som vill berätta om sina eventuella bebisplaner kommer att göra det – utan att folk behöver fråga.

”Om personen vill att du ska få veta något så personligt som deras planer kring att skaffa barn eller inte så kommer de att berätta det för dig. Om du är nyfiken, luta dig tillbaka och låt personerna göra valet kring huruvida de vill berätta eller inte”.

---

Läs hela inlägget här.

ARTIKELN HANDLAR OM