”Viktigt att alla känner att vi når framgång”

avGustaf Tronarp, Oskar Forsberg, Victor Stenquist

1 av 71

Kinnekulle. I går gjorde polisen nya fynd i pusslet för att hitta försvunna Lisa Holm, 17.

Efter dörrknackning och bearbetning av tips fortsätter nu det stora sökarbetet i området.

– Vi går från dörr till dörr, säger Thomas Fuxborg på polisen i Västra Götaland.

Polisen planerar att fortsätta sökandet med oförminskad styrka hela helgen.

Tipsa | Aftonbladet

Under torsdagen fortsatte polisen att göra nya fynd i kartläggningen kring söndagens försvinnande av 17-åriga Lisa Holm.

Flera nya spår hittades – bland dem tillhörigheter som kunde knytas till 17-åringen efter bekräftelse från hennes föräldrar. Bland fynden fanns föremål som organisationen Missing People funnit i det utökade sökområdet.

Nu kommer polisen att fortsätta sin kamp mot klockan för att nå en lösning. Med sig under fredagen har de torsdagens fynd.

– Fynden har gett bränsle till Missing People som varit med och sökt. Det gör att alla får råg i ryggen och känner att man drar sitt strå till stacken. Det är oerhört viktigt för alla inblandade att känna att vi når framgång, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Ödet engagerar

Sökandet i terrängen fortsatte till sent i går, så länge dagsljuset tillät. Dessutom arbetar polisen med att knacka dörr och bearbeta tips. Presstalespersonen Thomas Fuxborg uppger att vartenda hus mellan samhällena Källby och Husaby ska kontrolleras.

– Vi går i princip från dörr till dörr. Det handlar om en kartläggning för att ta reda på vad det är för människor som bor där och vad de har sett, säger polisens.

Samtidigt analyserar tekniker fynd och annan polispersonal fortsätter med inre spaning.

Sökarbetet kommer enligt planerna att fortsätta hela helgen.

– Som det ser ut nu kommer vi att söka under hela helgen med samma intensitet som nu, säger Thomas Fuxborg.

Söndagens försvinnande har under veckan lockat mycket människor till sommaridyllen Kinnekulle.

– Vi kände inte henne men hennes öde engagerar, säger en ung man som kommit hela vägen från Alingsås för att delta i sökandet.

Polisens kriminaltekniker finkammade under gårdagen en container alldeles bakom kaféet där Lisa Holm arbetat och senast sågs, men har inte uppgett om det gett något resultat i form av nya fynd.

Samma styrka

Under fredagsmorgonen återupptas sökandet – med samma styrka som tidigare, enligt Christer Fuxborg. Det innebär att ett 60-tal poliser deltar, däribland många hundpatruller.

Dessutom fortsätter Missing People med sina sök, som lockat hundratals frivilliga i terrängen kring Kinnekulle. Även militär personal hjälpte under gårdagen till i insatsen.

Någon misstänkt eller frihetsberövad fanns inte i ärendet sent under torsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM